Navigation | Page content | Additional information

Page content

Press Release

February 11, 2019

“Oriental Red® – Red Kiwifruit” is de winnaar van de FRUIT LOGISTICA Innovation Award 2019

Berlijn, 8 februari 2019 – De FRUIT LOGISTICA Innovation Award gaat naar de „Oriental Red® – Red Kiwifruit“ van het bedrijf Jingold uit Italië. Twee dagen lang konden de bezoekers op de FRUIT LOGISTICA stemmen voor de belangrijkste onderscheiding in de branche.

Het goud gaat naar de „Oriental Red® – Red Kiwifruit“ van het bedrijf Jingold uit Italië. De oorspronkelijk uit China komende rode Dong-Hong kiwi beschikt niet alleen over unieke organoleptische eigenschappen, echter ook over een uitstekende houdbaarheid. Naast de vurig rode kleur van het vruchtvlees sprak ook de bijzondere aangename zoete smaak van de vrucht de bezoekers aan. Met een zoetheid van 20 tot 21 graden Brix biedt de Oriental Red® –Red Kiwi vrucht een tropische-exotische nasmaak, die de internationale handel in vers fruit verrijkt.

“We zijn erg blij dat we deze belangrijke prijs gewonnen hebben. Achter ons team schuilt een jaar vol met inspannend werk. We hebben grote inspanning geleverd om ons product verder te ontwikkelen en continu te verbeteren. Daarom zijn we blij met de positieve feedback van de bezoekers”, aldus Federico Milanese. 

De „Softripe® Ripening Technology“ van het Duitse bedrijf Frigotech werd met het zilver onderscheiden. De bezoekers waren enthousiast over de natuurlijke en energiebesparende rijpingstechnologie voor bananen en andere zuidvruchten. Dankzij deze Softripe® Ripening Technology worden de vruchten met optimale rijpheid bij de klant afgeleverd. Door te variëren met de verschillende rijpheidsgraden, kan ook een betere fruitkwaliteit worden bereikt.

De bronzen FLIA gaat naar de „Top-sealable compostable, recyclable strawberry punnet“ van het bedrijf CKF uit Canada. Met hun verzegelbare, composteerbare en recyclebare schaal van geslepen hout voor 350 tot 400 aardbeien geven de Canadezen een op het gebied van duurzaamheid impuls aan de milieubescherming. Zo biedt de schaal niet alleen een hoge mate van bescherming voor de vrucht en een goede blik op het product, maar zorgt tevens voor een langere houdbaarheid zonder het gebruik van plastic.

De FRUIT LOGISTICA is de toonaangevende vakbeurs voor de wereldwijde handel in groenten en fruit en vindt sinds 1993 plaats. In 2019 presenteerden in Berlijn meer dan 3.200 exposanten uit meer dan 90 landen wereldwijd hun producten, diensten en technische oplossingen. De FRUIT LOGISTICA Innovation Award werd in 2019 voor de veertiende keer uitgereikt. De prijs geldt als de belangrijkste in de branche.