| |

13 Oktober 2021

FRUIT LOGISTICA 2022: Meet onsite again

De toonaangevende beurs voor de wereldwijde fruithandel - een druk bezocht evenement dat in Berlijn plaatsvindt van 9 tot 11 februari - meldt een hoog aantal inschrijvingen en grote internationale belangstelling.

Van 9 tot 11 februari 2022 is het eindelijk zover: De FRUIT LOGISTICA, 's werelds belangrijkste beurs voor de groenten- en fruitsector, zal wederom in Berlijn plaatsvinden. Naast de drie elementen - nieuwe inspiratie, de beste informatie en nieuwe zakelijke kansen - gunt de FRUIT LOGSTICA 2022 de sector een blik in de toekomst en geeft zij antwoord op de vraag hoe de fruithandel zich op de middellange en lange termijn zal ontwikkelen.

Kai Mangelberger, waarnemend projectleider van de FRUIT LOGISTICA: "De behoefte aan persoonlijke ontmoetingen op een fysiek evenement is enorm, juist omdat dit al zo lang niet meer mogelijk was. Het is bekend dat sommige bedrijven aarzelden om zich te registreren. Deze terughoudendheid is echter gestaag afgenomen omdat internationale beurslocaties, waaronder Berlijn, aantonen dat drukbezochte evenementen weer kunnen plaatsvinden. Wij zijn reeds ver gevorderd met de planning en hebben onze exposanten vandaag hun plaatsen toegezonden".

Het aantal geregistreerde exposanten voor de FRUIT LOGISTICA 2022 ligt reeds op een vergelijkbaar niveau met het laatste evenement en ook de internationale belangstelling met ondernemingen uit 68 landen is zeer positief. "Op basis van de inschrijvingen tot nu toe verwachten wij voor de FRUIT LOGISTICA 2022 meer dan 2.000 exposanten", zegt Kai Mangelberger. Hoewel de meeste deelnemers opnieuw uit Europa komen, zijn Midden- en Zuid-Amerika ook zeer sterk vertegenwoordigd. Maar de FRUIT LOGISTICA 2022 zal niet alleen zeer internationaal zijn. Exposanten uit de gehele waardeketen van verse groenten en fruit - van teler tot het verkooppunt, waaronder de belangrijkste spelers in de sector - zullen zich in meer dan 25 hallen presenteren.

Tot de deelnemers in de sector versprodukten behoren Dole, Fyffes, SanLucar en Zespri. Maersk en Ethihad Cargo zijn actief in de logistieke sector, Edeka in de detailhandel van dagelijkse consumptiegoederen, Sormac en Greefa in de machine- en technologiesector en Euro Pool System in de verpakkingssector. Ook BioTropic, de Duitse Bond van telersverenigingen in de sector groenten en fruit (de BVEO), Driscoll's en Fruit Masters zijn reeds bevestigd.

"In de afgelopen 18 maanden hebben we ervaren dat het mogelijk is om internationale vergaderingen te houden vanaf ons kantoor. Maar wij hebben ook gezien dat dergelijke vergaderingen het plezier en de directe communicatie tussen de partijen niet kunnen vervangen. Wij verheugen ons op de FRUIT LOGISTICA, omdat het 's werelds meest uitgebreide evenement voor de groente- en fruitsector is", vertelt Rita Biserni, verantwoordelijk voor internationale marketing bij de Italiaanse exposant Alegra. Bert Haffmans, Managing Director van de Nederlandse exposant Sormac voegt daaraan toe: "Eindelijk kunnen we elkaar weer persoonlijk ontmoeten op een van de grootste evenementen in de groenten- en fruitsector, de FRUIT LOGISTICA. De wereld van versproducten komt weer samen. We kunnen niet wachten om onze bestaande klanten en nieuwe klanten te ontmoeten en de ontwikkelingen te demonstreren waar we de afgelopen twee jaar aan hebben gewerkt!"

Een overzicht van alle exposanten op de FRUIT LOGISTICA 2022, inclusief de mede-exposanten, wordt in november op de website van de FRUIT LOGISTICA gepubliceerd.