| |

11 April 2022

Beste zaken bij FRUIT LOGISTICA 2022

De toonaangevende vakbeurs voor de mondiale fruithandel maakt een succesvolle herstart na een onderbreking van een jaar als gevolg van de pandemie, en brengt meer dan 40.000 kopers en vakbezoekers van topklasse uit ongeveer 130 landen samen met meer dan 2.000 exposanten uit 87 landen.

"Back to business" was het motto van 5 tot 7 april 2022, toen Berlijn drie dagen lang werd omgetoverd tot de hoofdstad van de mondiale vers fruitindustrie. Meer dan 2.000 exposanten boden een uitgebreid marktoverzicht en presenteerden hun producten, diensten en technische oplossingen aan meer dan 40.000 kopers en vakbezoekers op beslissingsniveau.

Kai Mangelberger, projectleider FRUIT LOGISTICA: "De voorbereidingen voor de FRUIT LOGISTICA van dit jaar waren zwaar. En niet alleen voor ons als beursorganisatoren waren er hindernissen. Ik zou dan ook alle exposanten en vakbezoekers willen bedanken die de reis naar Berlijn hebben gemaakt. Zij werden beloond met zeer goede zakendeals. En voor al diegenen die er deze keer niet bij konden zijn: we verwelkomen u graag de volgende keer weer."

FRUIT LOGISTICA in april blijft een eenmalige uitzondering. Volgend jaar zal de FRUIT LOGISTICA opnieuw in februari worden gehouden. Maak nu een notitie: 8 tot 10 februari 2023.

Immagine

FRUIT LOGISTICA op haar gebruikelijke hoge niveau

Het lijkt wel of de pandemie niet heeft plaatsgevonden – zowel exposanten als vakbezoekers gaven aan het einde van de FRUIT LOGISTICA een positief totaaloordeel. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van de enquête onder exposanten en vakbezoekers.

Voor de exposanten was de handelsactiviteit tijdens de drie beursdagen levendig: Meer dan 40% had tijdens de beurs reeds zakelijke overeenkomsten gesloten. Bovendien verwachten meer dan 4 van de 5 exposanten dat de zaken na de beurs zeer goed tot bevredigend zullen verlopen.

In deze context is het niet verwonderlijk dat meer dan 80% van de exposanten nu al plannen heeft om aan de FRUIT LOGISTICA 2023 deel te nemen.

Onder de vakbezoekers was meer dan 40% ook dit jaar weer voor het eerst op de FRUIT LOGISTICA, ondanks onzekerheden in de planning als gevolg van de pandemie. Ook het aandeel van de buitenlandse vakbezoekers lag op het gebruikelijke hoge niveau van ruim boven de 80%.

FRUIT LOGISTICA blijft de ontmoetingsplaats voor besluitvormers: Ongeveer 7 van de 10 vakbezoekers zijn in hun bedrijf op beslissende of medebeslissende wijze betrokken.

Ook de presentatie en de aantrekkelijkheid van FRUIT LOGISTICA zijn er niet minder op geworden: Meer dan 90% van de vakbezoekers gaf aan een positieve algemene indruk te hebben, en hetzelfde aantal zou het evenement aanbevelen bij collega's of zakenpartners.

Stabiele waarderingen voor networking en business deals ronden het positieve beeld van de vakbezoekers van FRUIT LOGISTICA af: Meer dan 30% heeft tijdens de tentoonstelling reeds zakelijke overeenkomsten gesloten en meer dan 80% heeft nieuwe zakelijke contacten gelegd.

Statements van exposanten over FRUIT LOGISTICA 2022

Hier vindt u foto's van de gequoteerde exposanten.

01_Artem Rosliakov, Hoofd Verkoop en Marketing, ICL Europa (Israël)

"FRUIT LOGISTICA is het eerste evenement waaraan wij hebben deelgenomen sinds de pandemie. Het is een grote internationale beurs, klanten van over de hele wereld komen hier samen."

02_ Natalia Gavrilița, minister-president van de Republiek Moldavië (Moldavië)

"Het is zeer belangrijk voor Moldavië om op deze beurs vertegenwoordigd te zijn en nieuwe markten voor onze producten te openen. Dit is des te belangrijker gezien het huidige conflict in Oekraïne en de uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid waarmee wij te maken kunnen krijgen".

03_ Sungkyung Gue, Teamleider Inspectie, Control Union Korea Co, Ltd. (Zuid-Korea)

"Dit is de eerste FRUIT LOGISTICA die ik heb bijgewoond. Ik ben erg onder de indruk van de grootte. Ik vind het fijn dat de hele beurs in categorieën is ingedeeld, dat helpt me enorm. Helaas konden door Covid veel van mijn collega's uit Azië niet komen."

04_Marika di Massa, plaatsvervangend voorzitter van CORAG, Italian Fruit Village (Italië)

"Door de onzekerheid die de pandemie veroorzaakte, hadden we geen hoge verwachtingen. Maar FRUIT LOGISTICA gaat beter dan verwacht, het is geweldig om terug te keren naar de normale gang van zaken en weer contact te maken met mensen. We zijn erg blij dat we weer ter plaatse zijn."

05_ Sigrid Helgason, Key Account Manager, Svenska Retursystem (Zweden)

"Ik werk al meer dan twintig jaar in de fruitindustrie en ben al vaak in FRUIT LOGISTICA geweest. Maar onlangs ben ik van bedrijf veranderd en nu heb ik een totaal nieuwe functie. Het is perfect voor mij om zoveel van onze klanten uit Spanje, Italië en Duitsland hier te kunnen ontmoeten en mezelf voor te stellen".

06_ Paula Rodriguez, hoofd marketing en communicatie, Inspira Farms (Colombia)

"We hadden enkele meetings met potentiële klanten. De kwaliteit van de contacten op deze beurs is zeer hoog. Er zijn hier niet zoveel mensen als we hadden verwacht, maar degenen die hier zijn, zijn serieus. Dit is bijzonder vergeleken met andere beurzen."

07_Manuela Zietelmann, Marketing Manager, Fyffes (Nederland)

"Onze verwachtingen werden overtroffen. We waren van tevoren een beetje sceptisch over hoe een live-evenement zou verlopen. Maar je kunt zien dat iedereen erg blij is met de persoonlijke ontmoeting. Samenkomen, zowel met klanten als met iedereen in onze business, dat is de kern van FRUIT LOGISTICA".

08_Cem Özdemir, minister van Voedselvoorziening en Landbouw in Duitsland (Germany)

"Ik ben verheugd dat FRUIT LOGISTICA na twee jaar opnieuw kan plaatsvinden. Ik vind het geweldig dat Oekraïne vertegenwoordigd is. Het is een belangrijk teken: Oekraïne leeft. Hartelijk dank aan Messe Berlin dat zij dit ondanks alle moeilijkheden mogelijk heeft gemaakt."

09_Anna Deshko, manager Koelketen en Logistiek, A. P. Møller-Mærsk (Nederland)

"Dit is mijn eerste keer bij FRUIT LOGISTICA en ik ben overweldigd door de diversiteit. Ik ben erg blij dat ook Oekraïense exposanten vertegenwoordigd zijn en ik hoop dat de industrie daar zich snel zal herstellen. Door de oorlog moet het fruit nu via andere routes vervoerd worden."

10 André Oehen, Sales Manager, Bachmann Plantec AG (Zwitserland)

"Na de onthouding van twee jaar, zijn we tevreden. Bij FRUIT LOGISTICA hebben we het directe contact met de verschillende sectoren van de industrie dat we nodig hebben".

11_Roy Lemmen, Verkoopmanager, Sormac (Nederland)

"FRUIT LOGISTICA is voor ons de belangrijkste beurs, dat is altijd zo geweest. Hier kunnen we onze innovaties laten zien, voor klanten zorgen, mensen opnieuw ontmoeten en met ze praten. We zijn blij dat de mensen weer in beweging komen en we zien dat iedereen blij is met het persoonlijke contact."

12_Sandra Snowden, manager, Hendry Farm Ghana (Ghana)

"Ik vind alles leuk, vooral de nieuwigheden rond mango's ook uit verschillende landen. Ik hou van de variaties uit Costa Rica en Spanje en dat we ze nu ook hier in Ghana kunnen kweken. Daarnaast vind ik de innovaties in hal 20 geweldig, vooral de composteerbare fruitetiketten.”

13_Nigel J. Webster, Vice President, Beacon Intermodal Leasing (UK)

"Het valt me op hoezeer mensen genieten van de face-to-face ontmoetingen. We hebben fantastische vergaderingen gehad. Als containerbedrijf hebben we op de Logistics Hub interessante presentaties gehoord over containertekorten, wat een groot probleem is in onze industrie. Ik hoop hier oplossingen voor dit probleem te vinden."

14_Christophe Nivet, Directeur Communicatie en Marketing, MAF RODA AGROBOTICS SAS (Frankrijk)

"We wisten dat we hier moesten zijn, ook al was de datum veranderd van februari naar april. FRUIT LOGISTICA is een belangrijke datum op de kalender."

15_Jolanda Nooijen, algemeen directeur, Compliment B.V. (Nederland)

"Ik heb al twee dingen geleerd in het eerste anderhalf uur: Hoe pluk je appels met een drone. Dat was erg interessant! En hoe planten zich voelen en de stress in hen wordt meetbaar gemaakt. Met computertechnologie kun je bijhouden hoe het met ze gaat.”

16_Santiago Patino Arevalo, Customer Marketing Manager, Bayer Crop Science (Nederland)

"De FRUIT LOGISTICA is voor ons belangrijk omdat onze belangrijkste doelgroepen en concurrenten op de markt hier aanwezig zijn en wij onze innovaties kunnen presenteren. Het is geweldig om weer persoonlijk met mensen te praten."

17 Ardegboyega Daniel Sodade, Projectmanager, Coleacp (België)

"Ik ben vooral enthousiast over de nieuwe technologieën die in de waardeketen worden gebruikt en die hier te zien zijn. De beurs is ook een goede plaats om nieuwe perspectieven te krijgen en te praten over mensen en winsten. Hoe kun je regionaal en duurzaam bedrijfsvoeren?"

18_Enrique Parias, Bedrijfsleider, Beyond Field-Queen Unique (Spanje)

"Het beste van FRUIT LOGISTICA voor ons is dat we relaties kunnen koesteren. Ik heb niet veel van de beurs gezien omdat ik de hele tijd aan het vergaderen was, maar het is geweldig voor ons."

19_Elise Bas, commercieel administratief medewerkster, Aweta (Nederland)

"FRUIT LOGISTICA is het belangrijkste evenement voor ons bedrijf omdat iedereen van over de hele wereld komt. We hebben het persoonlijke contact nodig en we zijn blij dat we er weer zijn."

20_Katrien De Nul, PR-manager Landbouw, VLAM (België)

"Wij zijn al 25 jaar exposant op de FRUIT LOGISTICA. Voor de moeilijke tijd waarin we ons bevinden, zijn we blij met de respons."

21_Monique Verrips, Assistente Sales en Marketing, Greefa (Nederland)

"We hadden minder bezoekers verwacht. We waren verrast dat de beurs zo goed bezocht werd, vooral op de eerste twee beursdagen."

22_Yaniv Maor, oprichter en CEO, Tevel Aerobotics (Israël)

"We zijn erg blij met de respons op onze aanwezigheid op de beurs. We werken aan de oplossing van een groot probleem: Minder mensen moeten meer mensen voeden. Voor dit doel hebben we veel producenten ontmoet die met ons willen samenwerken. Wij hebben veel nieuwe samenwerkingspartners gevonden met wie wij reeds concrete plannen voor samenwerking hebben. We zijn blij met wat we hebben bereikt."

Over FRUIT LOGISTICA

FRUIT LOGISTICA is de toonaangevende vakbeurs voor de wereldwijde fruithandel en vertegenwoordigt de gehele waardeketen van de groente- en fruitindustrie, van de teler tot aan het point of sale. Op de FRUIT LOGISTICA 2022 presenteerden meer dan 2.000 exposanten uit 87 landen hun producten, diensten en technische oplossingen. Meer dan 40.000 kopers en vakbezoekers uit ongeveer 130 landen woonden het evenement bij. De volgende FRUIT LOGISTICA vindt plaats in Berlijn van 8 tot 10 februari 2023.

Over de Messe Berlin
Berlijn is al 200 jaar een plaats waar handelsbeurzen worden gehouden, en al vele decennia een van de belangrijkste ter wereld. Als staatsbeursbedrijf ontwerpt, verkoopt en organiseert de Messe Berlin elk jaar honderden live-evenementen. Het is de bedoeling om bij alle evenementen een uitstekende gastheer voor de bezoekers te zijn, de zaken zo goed mogelijk te stimuleren en eerlijke voorwaarden voor iedereen te garanderen. Dit zelfbeeld wordt weerspiegeld in het bedrijfsmotto: Messe Berlin - Hosting the World.